2024-08-20 25 瀏覽
~🍽: 絕味 (東涌)⚠️食辣程度🐹: 譚仔蕃茄湯🍅😂(ummmm, 脆香雞翼都要配雪糕先食到🍦🐼: 譚仔3小辣🌶=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【招牌麻辣風味小龍蝦球🌶️🦞】 ($69)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑/ 🌶🌶🌶🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑/🌶️🌶️一打開已經聞到好輕微嘅麻辣香味❣️❣️雖然佢有層殼包住🐚但係都非常之入味😋😋啖啖肉加埋麻辣嘅感覺真係好正👍🏻👍🏻一開始食入口唔會太辣🌶我諗佢係屬於後勁大嗰種~加埋浸鹹香味都幾惹味🔥🔥—————————【招牌麻辣風味鴨舌🌶️🦆】 ($52)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑/🌶️🌶️🌶️值得一讚嘅係佢哋鴨舌會有埋上邊嗰兩條骨頭🦴🦴 啲肉食落幾有咬口🦷🦷 配埋嫩滑嘅軟骨層次上會比普通鴨舌豐富好多🦆🦆另外辣度會係咁多款最辣嘅🌶️🌶️ 不過麻嘅感覺唔算太重喇~—————————【招牌麻辣風味魷魚頭🌶️🦑】 ($58)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑/🌶️墨魚頭都幾大隻🦑🦑 食落有咬口😍😍 同埋會比出邊嗰啲硬少少🤏🏻🤏🏻 辣度同咸度會比其他淡少少🌶️🧂 啱啱好可以🌶️食到海鮮嘅味道🐟🐟—————————【招牌麻辣風味腐竹🌶️🫔】 ($20)

🍽: 絕味 (東涌)

⚠️食辣程度
🐼: 譚仔3小辣🌶

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【招牌麻辣風味小龍蝦球🌶️🦞】 ($69)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑/ 🌶🌶🌶
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑/🌶️🌶️

—————————
【招牌麻辣風味鴨舌🌶️🦆】 ($52)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑/🌶️🌶️🌶️

另外辣度會係咁多款最辣嘅🌶️🌶️ 不過麻嘅感覺唔算太重喇~

—————————
【招牌麻辣風味魷魚頭🌶️🦑】 ($58)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑/🌶️

—————————
【招牌麻辣風味腐竹🌶️🫔】 ($20)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑/ 🌶🌶
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑/ 🌶️

麻辣汁食落都幾香🫶🏻🫶🏻

腐竹會比平時硬少少🤏🏻但凍食嚟講軟硬程度尚算適中😍😍就算係中間嘅位置都唔會覺得硬👍🏻淋得嚟都有啲咬口~

值得一讚嘅係腐竹入邊都每一層都有好多麻辣汁💕啖啖都juicy🤩🤩

—————————
【招牌麻辣風味竹筍🌶️🎋】 ($20)

🐹: 唔食竹筍~
🐼: 唔食竹筍~

🪖友人食評🪖
辣味適中🌶️🌶️ 口感食落幾爽口👍🏻👍🏻 而且完全冇根🎋🎋 值得一讚嘅係佢唔會有平時竹筍嘅苦味出嚟💖💖 除咗麻辣之外仲會有一絲絲清甜嘅感覺🍬🍬

=========================
🌟性價比:8/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 絕味 (東涌)
📍地址 :東涌港鐵東涌站TUC 25號舖