2023-01-30 87 瀏覽
真心食評唔太差都唔會寫,但呢間野真係近十年我食過最差嘅舖,唔講以為自己返左大陸俾人劏死牛!我地15人,當日打去訂位話我地人數多驚我地坐得耐,要當包場,每人三百min charge,講真我覺得合理,而且一定會叫多過呢個數,當日去到已經係新年後開哂工嘅日子,但餐牌都要話收新年價!老闆娘話個價去到初十五都係新春價!當日入去廚房得一位姐姐,樓面有一個(但原來係第一日返工😑),同埋老闆娘,佢喺我地坐底左15分鐘都無就走左,我地落order叫野個樓面乜都唔知唔清楚,其實同我地招呼自己無乜分別!新春價餐牌酸菜魚288,羊腩煲188,胡椒豬肚鍋188,問佢呢個價分量有幾多,佢話2-3個人都食到,咁我地十幾人梗係打孖上啦!當等到個鍋黎已經係一個鐘之後,仲要唔係鍋,係一個圖中size嘅錫紙兜,應該長度係無30cm,而且呢個錫紙兜佢話已經係兩份嘅分量,即係呢兜咁細兜嘅酸菜魚(片)佢係收你差唔多六百蚊而個分量少到離哂譜!!入面嘅魚片少到我地每人只係得一塊…….當然其他所謂嘅鍋都係咁嘅分量。佢有塊板俾你話紙上燒,我地叫左雞翼,牛肉,豬肉,魷魚等,不過所有肉係無調過味嘅,而且你燒嗰陣亦無俾任個調味料你,勁難食!!

佢有塊板俾你話紙上燒,我地叫左雞翼,牛肉,豬肉,魷魚等,不過所有肉係無調過味嘅,而且你燒嗰陣亦無俾任個調味料你,勁難食!!!

我地叫嘅野食大約十人分量度,但佢出左兩個鐘,啲野食都未到齊!!而且佢分量極少,我地喺咁凍嘅天氣下,兩個鐘都係餓住個肚!!我地有打過俾老闆娘講返件事,但當然佢態度亦同佢舖頭嘅質素一樣,奇差!最後我地都係嗱嗱臨走,寧願搵過第二間再食過,呢個開年飯真係食到好嬲!

最好笑喺嗰日夜晚得我地一班客,嗰晚我地睇呢度嘅食評全部都係2021年,但我地走左之後,突然多左篇好正面嘅食評,如果大家對呢間有興趣嘅,真係要好好考慮一下!但我本人一定唔會再去呢間所謂嘅食店!
2023-01-26
慶祝紀念