Bo Innovation - Michelin 3-star fusion restaurant 以前食過幾間fine dine分子料理 (both HK & outside HK) 都吾太啱口味 但呢間真係值得拎3 star!佢個menu theme會變 我生日食就係依家既menu - “O”, 我個frd食就係人生-甜酸苦辣😂一入到去環境吾係平時個種Fine dining 係比較有個性同埋More fashionable既裝修 (有bearbrick & yellow umbrella💛)個menu係廣東話gimmick食完飯仲會送比你 食之前會比花露水濕紙巾洗手 係乾冰形式 啱晒Bloomerg 😆1st dish- O (圓) Snacks 個日係mini tart, biscuit & mochi present左烤鴨,糭,沙薑雞,咖哩魚蛋&蔥油餅小食夠脆 佢會比你估食到咩味 第一道菜已經好surprising 2nd dish- 大三O蟶子肉係最上面 蟶子味mousse係中間 最底層係asparagus 發菜汁 1st dish too impressive 呢道都好食但
但呢間真係值得拎3 star!

個menu係廣東話gimmick食完飯仲會送比你

1st dish- O (圓) Snacks

2nd dish- 大三O
1st dish too impressive 呢道都好食但無咁深刻 尤其是個汁

3rd dish- O to the dragon
蠔油tuna 有d太咸 側面有蠔葉(真係有少少蠔味) 食完見到李小龍係隻碟上面 呼應返個名😂

4th dish- Omg
Caviar 鮑魚片 配下面mung bean蓉 煮到好似薯蓉 非常Smooth 就算平時吾食Bean都覺得好食!

5th dish- Tai O
話明大澳 當然係蝦 食之前比大澳出名既蝦油客人聞下(used in the dish)
Uni 蝦油珍珠米 珍珠米煮到極有咬口 uni新鮮 蝦油夠香

6th dish- 007
Just like other fine dining, refreshment would be provided in the middle of meal.
呢款係咸檸加白酒 (無咩酒味) 用皇帝杯上 飲落真係中式咸檸咁 酸度啱啱好

7th dish- XO
無影到相😂 XO醬配腐皮 鵝肝煮成既汁 腐皮豆味夠香 鵝肚味啱啱好 吾會太濃太滯

8th dish- Smoke O
Australian M9 wagyu 肉味夠濃 煮得亦嫩 隔里既圓形shape係蘿蔔蓉 夠特別

9th dish- Chicken BO
雞粥煮法既risotto 飯粒軟硬適中(係好難做到好 出面食過好多Risotto飯都煮得吾夠好) 雞湯都好香 上面灑左鮑魚磨成既粉吊味

10th dish- JellO
響應環保以honey favoured jelly 扮成魚翅 witht truffle slices 杏汁做底 另外有枝eye drop既山楂醋比你自己加做調味

11th dish- Dessert
Very thick cheese cake 配香茅mini dongut 配八珍甜醋既Strawberry
鍾意食Cheese既人應該會好鍾意 佢既Cheese係極濃正宗Cheese 八珍甜醋配Strawberry意外地搭 成個食晒

食完幫你影完即影即有 會拎個超大懷舊糖盒出黎 裡面有晒白兔糖 椰子糖 等等懷舊糖比個紙袋你任裝haha

Overall:
Taste - 9/10
Service - 7.5/10 (有一位staff態度麻麻 其他都好好 而且好識氹女仔😼)
Environment - 8/10
Price - 2000 pp for dinner set (book online ahead - 1500 pp)
非常recommend 重要日子黎食 真係食得出廚師既心思同埋佢對香港既愛&尊重 而且味道都相當好💛💛