2019-07-24
成日話旺角多野食但又唔知食咩好,出得黎又唔想食d連鎖野咁,食好少少又荷包硬,今次黎既就係係旺角鬧市中一間平民價但不平民料理既餐廳🤪🤪晚餐黎講佢就有幾款,包埋湯沙律野飲,價位以一間formal dinner黎講都唔算好貴,仲要唔收加一,絕對抵過出面百幾蚊一個意粉👍🏻唔岩食既都有散叫,價錢都係相若絕對有得比你揀🤤我自己就叫左個D餐,湯有幾款揀,印象中仲有個中湯,我就叫左個港女紫薯忌廉湯🥳睇落都幾靚,入面都有d紫薯粒,但個湯就冇乜紫薯味,得個色靚,飲落其實同平時既忌廉湯冇分別,以一個忌廉湯黎講就都算幾好飲既🤫跟餐一個好簡單既蟹籽沙律,(圖中食左一啖)民個就冇乜特別,正常發揮,不過個人唔鐘意食呢個沙律醬🤢到左主菜啦,一上碟就有d唔開心因爲個擺碟亂左影唔到靚相,作為港女真係有d失望😟不過都叫幾好食,蝦同帶子都彈牙唔智太老,汁底望落唔似不過其實幾香幾夠松露味,呢個價錢絕對值得黎食多次👍🏻👍🏻平時好少講餐飲不過今次特別少少,叫左杯檸蜜但飲落原來係菜蜜黎既😂😂真係要提提大家,不過好少餐廳有得飲所以想飲既都不容錯過啦😂😂
晚餐黎講佢就有幾款,包埋湯沙律野飲,價位以一間formal dinner黎講都唔算好貴,仲要唔收加一,絕對抵過出面百幾蚊一個意粉👍🏻唔岩食既都有散叫,價錢都係相若絕對有得比你揀🤤 我自己就叫左個D餐,湯有幾款揀,印象中仲有個中湯,我就叫左個港女紫薯忌廉湯🥳睇落都幾靚,入面都有d紫薯粒,但個湯就冇乜紫薯味,得個色靚,飲落其實同平時既忌廉湯冇分別,以一個忌廉湯黎講就都算幾好飲既🤫