2008-12-26
呢一餐 , 我個人黎講覺得好完美同女朋友第二次食見城 , 第一次係去老舖食生日夜晚飯 , o個次唔係唔好 , 仲好好食添 , 只係太貴 , 兩個人食左二千六蚊 , 肉赤赤咁 , 無今餐食完覺得咁開心 , 我叫左個刺身定身 , 女朋友叫左個壽司便當 , 各有各好 , 不過個人喜愛刺身刺身定食有大拖羅 * 1 , 吞拿 * 2 , 三文魚 * 4 , 油甘魚 * 3 , 明太子 * 1 , 蟹柳 * 2 , 甜蝦 * 1 , 見城蛋 *2 , 同埋有一種我唔知咩魚 * 3 , 每件都有一定份量 , 絕對唔欺場 , 唔似某d 食店將d 刺身切到薄過火腿先上碟。刺身味道一流 , 好鮮好甜 , 好好味 , 可能我唔太講究啦 , 我覺得刺身午市同晚市都分別不大 , 一樣咁好味。便當既壽司都非常咁好 , 飯上面o個塊魚肉一d 都唔少野 , 絕對唔係連鎖店既 3蚊一舊薄切三文魚壽司可以比 , 天婦羅亦都唔錯 , 隻天婦羅蝦絕唔係靠d 炸粉先變成一隻大蝦。其餘d 配菜雖然普通 , 但味道不錯我覺得最值得讚既係 , 呢度既lunch set 係有得添飯架 , 真係估佢唔到囉 , 呢個service 仲要
我覺得最值得讚既係 , 呢度既lunch set 係有得添飯架 , 真係估佢唔到囉 , 呢個service 仲要係個waitress 擔心我地個set 唔夠食而主動提出架 , 淨係呢一樣咁貼心既服務就已經值一百分啦 , 我覺得一間餐廳最失敗就係令個客食完你個set 之後仲要餓住咁走 , 對於客人黎講 , 心知肚明要你加餸就無可能架啦 , 但係白飯既野 , 食得你幾多丫 , 低成本既野可以令到個客覺得賓至如歸咁 , 我真係覺得非常十分超級滿意 , 尤其對我呢d 大食既人 , 佢絕對滿足到我心理同身理需要
到我食飽想走既時候 , 先知原來lunch set 仲包埋個雪糕 , 又多一個驚喜 , 正~!
刺身定食係$180 另加一 , 講真 , 暫唔講食物本身質素 , 齋講份量 , 我唔覺得o係連鎖壽司店可以食返同樣既野 , 記得上次o係板前壽司食三件吞拿魚刺身 (一件大拖羅 , 一件中拖羅再加一件普通吞拿魚赤肉) 都已經收左我$80 , 仲要係唔新鮮既 , 所以今次$180 食到咁多刺身 , 又咁好食喎 , 我真係覺得物超所值