2019-05-22
悅來坊呢個場不嬲無咩好食,我頂多去一去"殺你呀媽"! 直至砂煲兄弟出現我先happy返。今日特登呼朋喚友去幫襯第2次,話俾佢地聽有幾正,有荀野梗係要happy share!原來真係唔只煲仔飯咁簡單,睇個menu頭果一頁真心睇到眼花,成20幾種煲仔飯,選擇困難症千祈唔好黎呀!淨係小菜已經好美味:豬手啦,棒棒雞啦,黃金蝦啦,四臣雞啦,無一樣令我失望。豬手勁大份,不過同相唔一樣,等我仲期待成個頭咁大既豬手成隻上....但味道搭救,又脆又香,好食過乳豬仔!棒棒雞係咩春!?我第一次聽,原來青瓜就係look棒,加埋啲啲紅油同麻醬,比想像中好食,雞都滑同入味。之後到煲仔飯,牛油果蟹肉番茄根本聽落好「西」,錯啦,原來中式煮法效果都ok。抵啦直頭,成個飯面都係蟹肉,仲有原個番茄喺飯中心,飯底索曬啲汁,仲有飯焦,點到你唔服?好食!呢個黃金蝦並無包金既,只係蛋黃黎,但啲蝦鬼死咁大隻,熱辣辣香噴噴,送白飯一流最後又係雞,睇黎唔只得男人鐘意四臣雞又係咩春?原來加咗4種藥材,湯飲得出自己「淆」,超濃,藥味唔會太勁入唔到口,最巴閉係真心半隻雞擺落去!「淆」到好綿,我都開始鐘意叫雞食啦!