有日返工同男朋友去開觀塘攞嘢,我地就喺埋觀塘食晚餐,我哋最後揀咗食觀塘工廠區嘅一間壽喜燒。佢哋嘅菜單有3個餐可以選擇。我哋因為唔想諗,就直接揀咗食C餐和牛盛宴。一坐低,店員就比咗一壺冷泡白桃烏龍茶,清香爽口,非常適合解渴。一個套餐包括多款精選前菜、和牛、野菜、甜品同任添嘅飯。前菜方面,有昆布赤蝦、醬油大根、赤貝同帶子配三文魚籽,每一款都帶有獨特嘅風味。而和牛方面,你可以享受唔同部位嚟自宮崎縣嘅霜降和牛,再嚐岩守縣嘅赤身和牛。霜降和牛嘅肉質鮮嫩多汁,配合白飯任添,味道更加豐富。而赤身和牛則唔同嘅特色,牛味更加濃郁。每一塊和牛店員幫我哋煮到都有充滿香濃壽喜汁,配上日本新鮮雞蛋,每一啖都feel個口入面好似變咗天堂咁。每一個餐都有野菜拼盤供應。拼盤入面有南瓜、冬菇、燒豆腐、大蔥、芋絲同蓮藕,每一款都帶有獨特嘅口感同風味,絕對能滿足你對蔬菜嘅渴望。最後,喰楽嘅甜品亦非常豐富。我哋試咗佢哋嘅柚子雪葩,清新爽口,帶有柚子嘅香氣。另外,自家製焦糖布甸亦係一個不容錯過嘅選擇,濃郁嘅焦糖味道絕對能滿足你嘅甜品愛好。喰楽絕對係一個值得一試嘅餐廳,我哋嘅體驗十分好,店員全程幫我哋料理壽喜燒,同埋有時不時關心

喰楽絕對係一個值得一試嘅餐廳,我哋嘅體驗十分好,店員全程幫我哋料理壽喜燒,同埋有時不時關心味道嘅濃淡,十分貼心。咁好嘅質素,但只需要人均600蚊,其實好抵食。記得嚟到之後,一定要好好享受美食同朋友一齊分享啊!