2014-07-31 1610 瀏覽
雖然我唔係港島人,但為食好嘢,絕對會穿洲過省。其中覺得大坑收收埋埋大把好嘢!大坑中高檔食府越開越多,車房無晒,夜晚好似旺角咁,今日我都來湊下熱鬧。星期六嘅晚上,好鬼多人,我同朋友一心想來食串燒,點知出唔事,好多都滿咗,我地行左三十分鐘,都搵唔啱,開始肚餓。呢個時候又係發揮openrice 嘅功能啦,除咗好多滿左之外,大坑有成7間串燒店之外,仲有D可能未見到添。睇完openrice,終於決定去一間叫金之藏嘅物體食晚飯。去到門口,我同班fd不約而同'嘩'一聲,超爆場!!!店員話我地要等十分鐘,有客埋緊單。我好質疑係咪十分鐘就可以,因為我地隔離有4堆人等緊,我滴緊汗😥😥😥。人真係好衰,見到咁勁,又行到嚟啦〜唔試過又覺得唔扺,所以決定等。過左十二分鐘,終於有位啦😭😭😭,我地二話不說,爭取落單先,太多人啦,落遲D都唔掂。我點咗龍蝦,鵝肝,炸豆腐,吉列系列,沙律,當然唔少得我最愛嘅燒雞翼,仲有一堆,不過唔寫啦,太多,仲有半打啤酒。哩度D店員都幾勤力,睇個樣都係十八九歲,做野算快手。等左5分鐘,有沙律食啦,頂一頂先,真係好肚餓,買相ok,大份,味道適合我,58蚊呢個價錢算扺食。嘢食陸續上枱,真係有驚

嘢食陸續上枱,真係有驚喜,賣相靚,味道不錯,件鵝肝真係超值,98蚊有幾款配菜,好好食,我地Encore多一次添,中翼燒到脆皮,好香👍👍👍,整體野食都唔錯。

我最欣賞嘅係呢度D服務員,佢地咩都講無問題,有嘢燒得唔好,可以即換,好少餐廳可以咁樣,我食過好多串燒店,遇到咁嘅情況,服務員唔比個F字當贏,所以我要上來讚下呢間小店。
10 分鐘 (堂食)
  • 鵝肝
  • 雞翼