第三站

Station 3 Cafe
2024-12-29 0 瀏覽
今日約咗幾個好耐無見嘅朋友聚會,所以要搵間靚靚既cafe食晚餐。今次揀咗旺角嘅Station 3 cafe,位於金雞廣場25樓,出門口左手邊直行就係。估唔到平日嘅夜晚都幾熱鬧,幾乎坐滿,環境都幾寬敞,而且餐廳擺放咗好多board game俾人玩。因為臨緊聖誕節,所以餐廳推出咗Christmas set,加$38 仲可以送埋田園沙律同埋甜品一份。前菜有田園沙律,有蕃茄仔同埋沙律菜,撈埋芝麻醬,好開胃。意式芝士肉醬扁意粉,牛肉同蕃茄打成肉醬,蕃茄味濃郁帶點酸甜,牛肉味香濃,肉醬上面蓋上一層濃厚芝士,相當好味。西班牙海鮮辣肉腸燴飯呢個risotto上面鋪咗大量海鮮,例如青口、蜆肉、大蝦、辣肉腸等等,全部都好新鮮,味道好鮮甜,燴飯吸收咗海鮮嘅精華,有咬口又好有鮮味。小食方面,我哋點咗蜜糖雞翼,有成七隻咁多,雞翼煎到脆卜卜,沾上蜜糖醬,好香口。今日嘅重頭戲,就係呢兩款甜品巴斯克蛋糕🍰芝士味真係非常濃郁,好Creamy,而且蛋糕面頭燒咗焦糖,外脆內軟,推薦大家試吓。開心果Tiramisu最近大熱嘅開心果甜品,估唔到喺呢度都食到。開心果打成cream,中間夾住手指餅,而且食得出手指餅有咖啡酒味,一啲

前菜有田園沙律,有蕃茄仔同埋沙律菜,撈埋芝麻醬,好開胃。

西班牙海鮮辣肉腸燴飯

今日嘅重頭戲,就係呢兩款甜品

開心果Tiramisu
最近大熱嘅開心果甜品,估唔到喺呢度都食到。開心果打成cream,中間夾住手指餅,而且食得出手指餅有咖啡酒味,一啲都唔甜膩,開心果味好濃郁,中間仲夾住麻糬,開心果控必試。

套餐包咗兩杯嘢飲,我哋揀咗兩杯紅茶,茶味都幾香濃,而且好大杯。