當天我叫咗一個晚餐A一個晚餐B,價錢絕對不昂貴,而且有室外及室內,還可以對着沙灘看着海,看着天光到天黑,這個景絕對值!🍽🌃Openrice 訂枱滿$600 會送黑松露香檳忌廉汁南非五頭活鮑魚黑松露忌廉汁好香,鮑魚有咬口又唔會太韌,而且5頭鮑絕不假晚餐A秘製三文魚凱撒沙律🥗菜算新鮮爽口,有我好鍾意嘅蒜蓉包,又有三文魚法國洋蔥湯🥫洋蔥湯比較中式,但係佢配左蒜蓉包係個湯入面,淋左嘅蒜蓉包都依然咁好食,另外佢會配左餐包係蒜蓉包,好香脆亦好香蒜蓉味,點湯就咁食都好,出色香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁🐷🍎黑豚扒我哋選擇左七成熟,有得選擇熟嘅程度嘅豬一定係出色嘅豬👍果然冇令我失望,好食嘅豬真係好食過牛熟到啱啱好,唔會overcook,賣飛佛伴碟方面都絕不馬虎,波子蘿蔔、甜薯、車厘茄、茄子最為特別一定係波子蘿蔔,伴碟所有嘢都好食晚餐B法國鵝肝慕絲多士 🥖鵝肝好香,底部有紅菜頭汁既洋蔥絲,有鵝肝就覺得好出色🤗香草蒜蓉牛油焗法式田螺一份三隻,底部有好多嘅蒜蓉好香濃嘅香草牛油味,蚊出嚟仲滴汁,好香好好食意大利白松露忌廉湯🥫白松露味同埋忌廉味都好香,配餐包食又係出色烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁🐮🍷我哋orde
黑松露忌廉汁好香,鮑魚有咬口又唔會太韌,而且5頭鮑絕不假
晚餐A
秘製三文魚凱撒沙律🥗
菜算新鮮爽口,有我好鍾意嘅蒜蓉包,又有三文魚
法國洋蔥湯🥫
香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁🐷🍎
果然冇令我失望,好食嘅豬真係好食過牛
熟到啱啱好,唔會overcook,賣飛佛
伴碟方面都絕不馬虎,波子蘿蔔、甜薯、車厘茄、茄子
最為特別一定係波子蘿蔔,伴碟所有嘢都好食
晚餐B
法國鵝肝慕絲多士 🥖
鵝肝好香,底部有紅菜頭汁既洋蔥絲,有鵝肝就覺得好出色🤗
香草蒜蓉牛油焗法式田螺
一份三隻,底部有好多嘅蒜蓉
好香濃嘅香草牛油味,蚊出嚟仲滴汁,好香好好食
意大利白松露忌廉湯🥫
白松露味同埋忌廉味都好香,配餐包食又係出色
烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁🐮🍷
我哋order左五成熟,睇嘅色水似over左少少,但味依然好香,食落去唔算好韌,所屬正常
心太軟,巴黎圈 ,牛奶雪糕
甜品方面除咗有畫花,仲有兩款甜品同一個雪糕
心太軟唔會太甜幾好食
巴黎圈反而比較特別,第一次食覺得外面有啲似比較硬身嘅泡芙面,入面有榛子果仁打成既餡料同甜甜既杏仁粒,成個感覺食到最後粒杏仁粒係有驚喜,比較創新
牛奶雪糕好香牛奶味,加落去心太軟一齊食一流
而且雪糕唔會話溶得好快👍

記得ORDER埋餐茶呀
整體環境,地方同埋服務都好唔錯,價錢好合理性價比好高
雖然近海邊會比較多蚊,但我坐室內好有浪漫氣氛
而且每食完一樣嘢店員就會收一次碟,好有貴價西餐廳嘅感覺,而佢嘅價錢絕對不是貴價,我會認為超值,啱晒慶祝節日,聽日母親節都絕對一流,記得喺OpenRice book位