2021-11-08 377 瀏覽
又到左清假嘅季節,搵左日黎中環些利近街哩頭影壁畫,平日嘅下午人唔多行得好舒服,行行下見倒哩間主打食牛油果嘅Cafe,健康得黎仲present得好靚咁,就坐低食個brunch先再繼續影壁畫。作為一間Cafe,Barista以提供多士、牛角包哩類輕食輕食為主,當中大部份都加左牛油果喺入面。店面唔大,不過都幾relax嘅。Lavender Latte($45) - 咖啡present得好靚,除左有拉花杯邊仲有薰衣草,咖啡香得黎唔會太苦,就算平時唔太飲咖啡嘅我唔加糖都接受倒。就咁飲唔會飲倒薰衣草味,但飲埋薰衣草會聞倒好重嘅薰衣草香味。Everything Eggs Benny($138) - 哩個All Day Brunch有齊晒我想要嘅野,靚靚嘅牛油果花、半熟蛋同風乾火腿,一份有兩大份多士,一個人食都幾飽肚。牛油果砌到花形,除左靚之外,半融口感食落好潤滑,半熟蛋切開好流心,火腿唔會太鹹,火腿下面仲有菠菜,多士都烘得夠脆,食時可以蘸埋旁邊紅色嘅蛋黃醬,因為加左紅菜頭汁所以係紅色,聞落有好大陣香草味。Handcrafted Gelato Rose($50) - 除左牛油果,哩度嘅玫瑰雪糕都係靚到

Lavender Latte

Everything Eggs Benny

Handcrafted Gelato Rose($50) - 除左牛油果,哩度嘅玫瑰雪糕都係靚到唔捨得食。睇住店員逐塊花瓣砌出黎,少啲心機都唔得。Gelato有十款唔同口味,我揀左椰子味,雖然打卡黎講唔突出,但食落係好香椰子味。

Handcrafted Gelato Rose

總結,野食野飲都好靚,但絕對唔係得個樣,係睇得又食得,好適合放假黎食下hea下,非常relax。
Lavender Latte
Handcrafted Gelato Rose