上星期同老公去咗銅鑼灣一個好特別嘅地方食嘢,餐廳叫做<送行提燈>,餐廳以日式妖怪做主題👹👺食物同環境都好特別😻餐廳佈滿紅色燈籠🏮畫咗咗好多妖怪👺牆身仲有啲妖怪面具👹可以隨便攞嚟打卡影相👺我哋叫咗呢個叫做<五体面>的餃子🥟係配上5隻唔同的醬汁同餃子一齊享用,分別係用咗柑橘,胡麻,鰻魚,燒汁,蛋黃嘅醬汁,餃子🥟係即炸,熱辣辣香脆可口,配埋5隻唔同嘅醬汁和紫菜,真係另有一番滋味,餃子餡都有好多🥟仲好Juice😋另外我哋叫咗個<天井嘗>,其實係日式炸年糕,炸咗嘅日式年糕超級煙韌,配合蛋黃醬,燒汁和紫菜真係勁好食啊🤤我同老公都叫咗<燈無蕎麥>,天氣熱辣辣最好就係食凍嘢🥰我哋叫咗1個麵底,份量都好足夠,如果唔夠食可以加麵底,最多可以加夠6個🤣除左有蕎麥面和日式醬油外,仲有日本蛋黃,蘿蔔蓉,Wasabi和葱😻首先要將日本蛋黃,蘿蔔蓉,Wasabi和葱倒入日式醬油入面,要徹底攪勻,之後將蕎麥面放入醬油到食就可以嫁啦😋又有得玩又有得食🤣蕎麥面好彈牙,加埋啲醬油一齊食就更加好食😻我叫咗杯叫做<大天狗>嘅飲品🍹酸酸甜甜好開胃😻老

五體面

天井嘗

燈無蕎麥

我同老公都叫咗<燈無蕎麥>,天氣熱辣辣最好就係食凍嘢🥰

又有得玩又有得食🤣

燈無蕎麥

蕎麥面好彈牙,加埋啲醬油一齊食就更加好食😻

大天狗  &  白桃梳打

我叫咗杯叫做<大天狗>嘅飲品🍹酸酸甜甜好開胃😻老公就叫咗<白桃梳打>都好香白桃味🍹👍🏻

係Sogo行前少少就會見到有條樓梯,行2層樓梯就會到達送行提燈👹👺

餐廳裝修好特別,職員姐姐都好細心介紹食品,同埋勁Nice,有時仲會同我哋吹吓水😆食物都好好食,價錢都好合理,下次再約埋啲好姐妹上嚟食嘢影相🥰

2019-06-02
五體面