2016-12-20 3739 瀏覽
一行十人做冬吃飯,當然要食好D,所以一個月前已在嚐館訂位,更在幾日前預早order左幾款佢地嘅所謂"名菜",原本高高興興做節,結果換來一肚氣!1)由於其中一名家庭成員要遲D到,我地先叫幾款小吃食住等,叮囑樓面主菜要"叫起"。但廚房完全冇聽,上左第一道菜已再提他們要叫起,但其他菜接續而上,不停話"叫起",卻不停上菜!難道廚房不知甚麼是"叫起"!2)腐竹白菜仔 : 腐竹是酸的 ,直接退貨!3)炒飯與炒麵一齊叫,但飯到了,麵卻消失了!追了三次,仍是無影無蹤...4)奄仔蟹: 這是早幾日已預訂、最期待的一道菜,但追了三次,其他菜全上了,後加的菜也食完,連炒飯也清了,但蟹在何方?最後一位貌似高層/老闆的男士來解釋,話第一次煮好的蟹唔靚,現正重煮!煮蟹要幾耐,足一個鐘都未能重煮!好,再畀一次機會,等!結果是:等,寂寞到夜深...又等了半個鐘,仍未見蟹的芳蹤!前後兩小時,等到發呆,追到冇氣,你還會等嗎?從呢道嘅裝修到價錢,都擺明想做到中上檔次,淨係奄仔蟹也要成千蚊。但樓面好明顯主要招呼熟客,我地接二連三追order都冇好好處理,一係樓面失職,一係廚房甩漏,最後我地取消了蟹和炒麵,卻無任何人來跟進,s

2)腐竹白菜仔 : 腐竹是酸的 ,直接退貨!

從呢道嘅裝修到價錢,都擺明想做到中上檔次,淨係奄仔蟹也要成千蚊。但樓面好明顯主要招呼熟客,我地接二連三追order都冇好好處理,一係樓面失職,一係廚房甩漏,最後我地取消了蟹和炒麵,卻無任何人來跟進,say句sorry唔好意思都慳番!

如此質素,如此服務,絶對不會再幫襯 !!
2016-12-19