2021-04-09 3206 瀏覽
無諗過,咁多年後可以再食到明將壽司。早幾日睇到YouTube有人介紹明將返生,而且仲系昔日主場深水埗,今日返晏專程嚟試。嚟到門口已經有幾個人等入場,入口有個價錢牌清楚寫明價錢,既然一心嚟食壽司,就無謂加錢食埋韓燒喇。可能一個人關係,只能安排坐死位,位置一般,但攞壽司方便。壽司方面明顯比昔日明將好,無甩皮甩骨,正正常常,同某連鎖平價壽司質素差唔多。可惜款式少,如標榜壽司任食,真係少啲,而且疏疏落落,補充唔切。燒三文魚,鰻魚,墨魚最受歡迎,味道ok。其他熟食一般質素,魚蛋意想不到好味,燒賣唔掂,豆腐花稀到近乎豆漿。海帶唔辣但唔知點解苦的。辣冷麵ok,豆漿淡啲但好味,春捲唔錯,大菜糕正常。其他無食唔評論了。埋單73,性價比高。以前明將係我成日去既地方,一直支持直到結業。雖然懷緬過後我未必再去,但都希望呢間可以一直做落去,比大眾多個選擇。
可能一個人關係,只能安排坐死位,位置一般,但攞壽司方便。
其他無食唔評論了。埋單73,性價比高。