2024-05-03 5064 瀏覽
位於跑馬地呢一間中菜,唔算太難搵,門口有錶位,都方便泊車。酒樓位置唔算好大,有一間房仔,6:30 去到,有一台熟客喺度飲緊嘢。侍應安排咗我哋入去間房仔,間房可以放到三張兩人枱。坐低咗之後,侍應好殷勤咁問我哋飲咩茶,叫咗菊花茶同水,亦都上咗花生🥜炒得幾脆幾好食之後就推介咗我哋「是日廚師精選」,叫咗薑蔥斑腩煲 - 薑蔥炒得好香,完全吸收晒斑腩嘅鮮味。斑腩味道亦啱啱好。成個菜色香味俱全、香氣撲鼻羊肚菌扒豆腐 - 豆腐炸得外脆內軟,羊肚菌亦都炒得好靚,好入味,碟旁邊仲加咗啲蝦子,非常之有特色瑤柱桂花炒魚肚 - 菜式賣相一流,炒得,亦都好乾身,好有鑊氣,可惜略嫌太鹹四喜紅燒翅 - 侍應不停推介,叫我哋試呢下呢個翅。雖然唔環保,不過呢個翅真係好好食,個雞湯煮得非常之好味,如果唔係咁飽一定會配一個白飯總括嚟講,所有菜式有少少重口味,但係勝在非常之地道,大部份菜式都好有鑊氣,唔係咁多中菜做到,值得推介
位於跑馬地呢一間中菜,唔算太難搵,門口有錶位,都方便泊車。

之後就推介咗我哋「是日廚師精選」,叫咗