2022-10-14 3331 瀏覽
入秋想暖啲,食羊腩煲就最適合不過。古法枝竹羊腩煲就大大煲最抵食,以火爐奉上的羊腩煲啖啖肉,加$40蚊有時蔬一碟,本身應該係生菜,因為生意太好冇晒生菜,職員俾咗啲菠菜我哋,意外地好夾,放入羊腩煲內煮過後,吸收了羊腩汁精華後份外滋味!食到中途,大廚出嚟見到我哋個羊腩煲入面有菠菜,仲好貼心咁問我哋使唔使幫我哋加啲油,因為菠菜好吸油,加啲油落去會好啲,真係好warm好細心。😆仲嗌咗佢地個招牌豉椒炒蜆星麵底,炒蜆一黎到,真係好震撼,好夠鑊氣好夠味!啲蜆都唔算細隻,食落都好有鮮味,醬汁辣辣地,配埋佢地蜆煲炸星麵底,真係好好食😋。朋友唔係好食得辣,但係都食咗好多,啲麵浸落汁度好入味,半軟半脆,豐富口感。仲有鹿骨煲,掛住食,唔記得影相🤣。上菜嗰時係煲同肉分開上,職員會上一個乾砂煲,另外仲有鹿骨同紅蘿蔔,當住你面放入去,即刻超有鑊氣,同埋好大煙。聽返佢哋介紹,原來鹿骨咗煮五個幾鐘,好林好入味,食完唔會癡牙,但係又唔會話一咬就散晒,口感啱啱好。睇得出師傅全部都係功夫菜,其實真係會值呢個價,雖然買單都人均400-500,不過真係有八點幾食到人哋收鋪,11點幾。雖然唔係好似任食buffet嗰啲咁抵食feel,

睇得出師傅全部都係功夫菜,其實真係會值呢個價,雖然買單都人均400-500,不過真係有八點幾食到人哋收鋪,11點幾。雖然唔係好似任食buffet嗰啲咁抵食feel,但係質素來講真係冇得頂,呢種功夫菜真係買少見少,下次聚餐都應該會再去。
2022-10-13
5 分鐘 (堂食)
  • 炸奶奶
  • 生磨杏汁