2013-09-06
9:15pm到,已經需要等位,俾左張紙仔我地,no.45,當時叫到no.39,但有分2人及3人以上的飛,所以等左10min才可進場, 雖然唔係坐卡位,幸好唔算擠迫的~我地等位果陣已差唔多揀定吃什麼,我幾like呢間糖水店新印刷的單張,幾sharp又不失脫俗清新~ 我揀以往食開認為最抵食又足料的幻彩明珠無加價之餘,用料仍是十足x十足!!!要奶+芒果汁,份量也是很充足~非常之美味的一道甜品呢!!!!其實當lunch吃也是十分飽呀!!! 水果方面有西瓜,哈蜜瓜及芒果, 芒果切條x2,非常鮮甜!!!金黃色的~~ 大珠十分爽口,很清甜!!西米也是很滑~而黑珍珠有彈牙的感覺~冬天的松記 涼粉仍十分爽口!!正正正!!! 幻彩明珠--俾95分! 上菜速度十分快~樓面衛生的~朋友叫的彩色世界很大碗,看來刨冰也是很不錯,我吃了不少朋友那碗的椰汁糕,因為她太飽吃不下呢!!甜度適中,口感很不錯!!一口一粒正呀!!!
雖然唔係坐卡位,幸好唔算擠迫的~我地等位果陣已差唔多揀定吃什麼,我幾like呢間 糖水店新印刷的單張,幾sharp又不失脫俗清新~ 我揀以往食開認為最抵食又足料的幻彩明珠