2019-11-20 64 瀏覽
好耐無食過我至愛既樂天經典,最近社會氣氛好差,人流明顯少左。不過兩個人坐卡位勁闊落,可以靜靜地食野傾計其實都幾舒服。✨每次都好鍾意佢個餐前小吃,d花生同栗子炆到勁腍勁入味,個汁甜甜地真係好好食。✨海鮮皇炒飯($98): 細size 既份量其實都幾多, 配料有蟹籽,蔥花,雞蛋,蝦同帶子~飯粒炒得乾身軟硬適中,蟹籽夠多每啖飯都脆卜卜,仲好香蔥花同雞蛋既味道。蝦肉同帶子都好爽彈,呢個飯清清地撈下餸都唔錯。✨花菇雲耳蒸生魚片($108): 魚片有8舊,都幾厚肉,最鍾意佢啖啖肉無骨仲幾滑幾鮮味。雲耳同d 菇都加左紅棗去蒸,所以多左陣紅棗既香甜味,呢道菜係健康之選。✨青芥末蝦球($155): 賣相黃黃綠綠幾colorful~個wasabi 沙律醬真係好正,食起上黎又唔會好辣。加埋面頭d 芒果肉同蟹籽甜甜酸酸,真係好開胃🤩。蝦肉夠爽口彈牙,炸粉又唔會太厚,呢個係我今晚最鍾意既菜式。✨砂窩黃酒雞($96): 個窩勁熱,熱到咋渣聲~先飲下啖汁,有雞味得黎有酒香👍🏻 個雞都有淡淡既酒香,不過唔會太搶, 肉質仲幾嫩滑,呢個中size 兩個人都食得晒。

海鮮皇炒飯

花菇雲耳蒸生魚片