2018-11-27 1399 瀏覽
係東區打躉既我,問我邊間茶記係必食,我一定首推威利華!淨係睇佢門口都知佢夠哂傳統,但唔代表佢唔識與時並進,佢都有泡茶大碗飯,日式拉麵食架,十分過癮!呢間餐廳長期爆場,淨係做早午同下午茶,無晚市,所以大家要留意!今次介紹下佢既午餐,叫左呢個豬頸肉菜飯,套餐本身跟杯茶啡,雖然佢個特製豉油汁已經相當不錯,但絕對比唔上佢個咖哩汁,港式咖哩既香辣加上椰奶香味配上燒到恰到好處既豬頸肉,絕配!記信!呢個係餐牌上無列明,正常係會跟豉油汁要客人request先會upgrade!豬頸肉用既係靚豬,無乜肥膏!燒到表面稍香但又能鎖住肉汁,師傅夠哂功力!菜飯方面,無渣流攤,用既係菜軟,飯底又夠乾身,正,推薦呀如果唔想食豬頸肉,同一個價錢可以改為吉豬或者雞扒個類,都好抵食架!至於杯熱檸茶都無令我失望,茶底香濃,檸檬新鮮精神又爽利!隨post附上最近兩次食過既午餐

菜飯方面,無渣流攤,用既係菜軟,飯底又夠乾身,正,推薦呀

咖哩汁豬頸肉菜飯

至於杯熱檸茶都無令我失望,茶底香濃,檸檬新鮮精神又爽利!

隨post附上最近兩次食過既午餐
上海排骨菜飯