2021-05-28 69 瀏覽
呢間冰室位於熱門搵食地方,荃灣嘅路德圍。嗰邊附近唔係茶餐廳,就係台式飲品小食店。如果口痕想普通食個常餐,呢間舖頭係唔錯嘅選擇。 我就叫咗呢間餐廳最出名嘅蕃茄麵常餐,有蕃茄出前一丁、滑蛋、瑞士雞髀,以及一杯凍奶茶。 老實講野食都幾老土,但如果想食好味嘅常餐呢到係唔錯嘅選擇。蕃茄出前一丁唔會太酸,仲可以有小中大辣選擇,辣辣地幾野味。 然後講吓啲配菜,啲蛋都幾滑,好似落咗啲牛油咁。然後就係有一賣點嘅瑞士雞髀,好少常餐會配咁大隻雞髀,平時都係沙嗲牛腸仔,呢隻雞髀兩個餐飽肚好多。最緊要係隻雞皮幾滑身,甜度啱啱好,唔會太老太難咬。 最後杯凍奶茶就有少少失望,第一次嚟飲就好甜,今次少甜又太淡,夜飲就有少少麻麻啦。但埋單50幾蚊都唔錯!

2021-05-28