2023-06-17
喺香港傳統嘅扒房已經買少見少,Lawry’s扒房主打美式菜,成個餐廳嘅裝修行復古懷舊感,入到去會有種好高貴嘅氣派,樓底好高係以圓拱型設計,成個餐廳個氣氛環境好好👍🏻,燒牛肉係餐廳🍴必試招牌菜 🌟Jumbo Shrimp Cocktail 🍤 $160蝦🦐好大隻!咬落去好甜,點埋啲檸檬汁酸酸甜甜好開胃龍蝦濃湯 🦞 🍲 $160湯底好濃郁,另外仲有龍蝦肉喺裏面,個湯🖤黑白配⚪️都大力推介🌟🌟🌟🔥覺得一定要試大西洋龍蝦尾🦞 $350咬落去彈牙啖啖肉,仲可以點牛油或者檸檬汁調味😳😋😋California Cut 加州薄切燒牛肉 $490呢款係餐廳既signature dish ,廚師會推住架餐車喺你面前🔪,我哋叫咗七成熟,個牛扒份量已經好多!成個肉質好林好嫩滑,咬落去勁juicy滿滿嘅肉汁 !佢旁邊嗰啲筋腱好淋!Side dish 方面,自己都驚嘆所有side dish 都做得好好食😋!薯蓉食落去口感細滑,牛油味好突出,而英式烘薄酥餅咬落去口感鬆軟得來又好香嘅蛋香味,忌廉粟米🌽又甜又creamy ,忌廉菠菜亦都突出到個香滑感
Jumbo Shrimp Cocktail 🍤 $160
蝦🦐好大隻!咬落去好甜,點埋啲檸檬汁酸酸甜甜好開胃
龍蝦濃湯 🦞 🍲 $160
大西洋龍蝦尾🦞 $350
咬落去彈牙啖啖肉,仲可以點牛油或者檸檬汁調味😳😋😋
California Cut 加州薄切燒牛肉 $490