2013-09-06
打完波,好肚餓,想食肉食,想起大家樂嘅鐵板餐,啖啖肉都係一個好選擇喎,就黎左試下。時間尚早,食晚餐嘅人唔多,落完單,一陣就有啦。熱騰騰嘅鐵板,倒汁落去咋咋聲,香味四起,立即垂涎欲滴。不過鐵板油粒彈到周圍係,油膩膩,中哂招。酥皮湯,紐西蘭爵士牛,黑椒汁,雪糕紅豆冰($60)牛扒幾大塊,厚切,不過無牛味,太多鬆肉粉?好淋好怪。黑椒汁太鹹,亦無乜黑椒味。紅豆冰則幾好,豆唔夠淋,但味道調得啱。酥皮湯,雜扒,意大利蕃茄汁($49)雜扒有豬扒,腸,魚肉扒,同薄牛扒一塊,份量幾多。豬扒軟淋又有肉汁,好食,其他就一般啦,塊薄牛扒意外地有牛味,某程度上,我覺得好食過塊爵士牛。蕃茄汁好酸,另份扒餐無咁漏,唔錯。最期待嘅酥皮湯則非常失望……酥皮鬆軟滿牛油香,好好食,但個湯完全唔掂!粟米湯太傑大甜,感覺似飲緊啫喱,而且充滿著人工甜味,真係自己開個罐頭湯都好飲過佢。價錢幾抵食,但尚有改善空間。食完行返出黎,個身一陣鐵板燒味,好油吖。
時間尚早,食晚餐嘅人唔多,落完單,一陣就有啦。
熱騰騰嘅鐵板,倒汁落去咋咋聲,香味四起,立即垂涎欲滴
。不過鐵板油粒彈到周圍係,油膩膩,中哂招。
價錢幾抵食,但尚有改善空間。
食完行返出黎,個身一陣鐵板燒味,好油吖。