2019-09-27
好難得見舊朋友,就相約在我工作附近的地方D2 Place商場食Lunch,偶爾俾我發現原來呢度都有一間專門食牛、很有名的 金鳳大餐廳 。餐廳格局座位比較開放式,而午市時間已經非常多人,要先攞飛喺門口等,認真旺場!午市套餐有五款選擇,價錢唔貴,套餐中包含牛油餐包、湯及飲品,仲免收加一費用,真係好抵食!餐包是熱辣辣的。羅宋湯都幾大碗,而且入面嘅雜菜份量都好多,最重要係味道幾好。我的朋友是牛魔王,他當然叫了A餐的黑椒西冷牛扒,西冷牛扒有我手板咁大塊,仲熱辣辣的,煎得恰到好處,中間帶點粉紅色,我食一件都覺得肉質好鮮嫩!蒜香雞扒也很有份量,很欣賞雞扒的外皮煎得很香脆,而且雞肉很滑溜,確實係即叫即整。杯凍檸茶有好濃郁嘅茶香味道。真是聞名不如見面,食飽後感到非常滿足。相信往後的午餐晚餐也會在這裏消費,因為確實是性價比極高的一間扒房!
餐包是熱辣辣的。
杯凍檸茶有好濃郁嘅茶香味道。