2011-11-12 442 瀏覽
呢間食店間中也有幫襯,只做中午自助餐,好抵食!原來10月份開始已經做埋晚飯啦!由於係街坊生意,所以餐牌簡簡單單。我地首先問問老板娘今日有乜嘢正菜,她就隨意講幾個,大家無問題就落單。素食都係想令生活簡單,所以都無乜所謂。這裡主要食套餐,叫一個餸(通常$35 - $45左右),就可以跟湯、粥、飯、糖水。除左碟餸,其它都係任食、任添架。我地叫左兩個,分別係蜜豆炒雞柳及金菇炆腐皮的套餐。蜜豆炒雞柳:雞柳好有質感,加埋鮮甜既蜜豆,味道剛剛好。金菇炆腐皮:熱辣辣,用煲仔上,冬天一定多D黎幫襯。好夠味。今晚有西洋菜湯,材料除了西洋菜,還有花生、眉豆、黃豆、素肉等,西洋菜剛剛當灶,所以煲出來既湯都特別香,乜都未食就飲左兩碗。任食架嘛!今晚糖水係番薯,一般好味,唔係太甜,OK既。晚飯餐牌好簡單,原來還有小吃,下次可以試試。價廉物美就係呢度既特色。老板娘係佛教徒,所以開食店為眾生結緣。坐得舒服,吃得開心,也別無他想。

我地叫左兩個,分別係蜜豆炒雞柳及金菇炆腐皮的套餐。

蜜豆炒雞柳:雞柳好有質感,加埋鮮甜既蜜豆,味道剛剛好。
蜜豆炒雞柳
金菇炆腐皮:熱辣辣,用煲仔上,冬天一定多D黎幫襯。好夠味。
金菇炆腐皮
西洋菜湯
今晚糖水係番薯,一般好味,唔係太甜,OK既。
番薯糖水
晚飯餐牌好簡單,原來還有小吃,下次可以試試。
2011-11-10
蜜豆炒雞柳