2019-12-28 30 瀏覽
好耐都無去過旺角既cafe,以前成日去,自在一大班朋友有得玩board game, 又有得食,又有得飲沙冰今次咁岩跟朋友經過見到有cafe, 就上去懷緬一番Cafe環境佈置好有聖誕氣氛,而且座位大部份是舒適的梳化位,一班朋友圍埋一齊玩boardgame就最適合南瓜湯鮮南瓜溶煮成湯,用料充足,南瓜+奶味香濃,入口亦感到非常幼滑凱撒沙律菜好新鮮,配以脆脆煙肉粒+麵包乾粒,新鮮沙律菜葉好爽口,好有口感焗青口一碟有六隻,最特別係入邊有一片檸檬,令到焗出黎既青口一啲都唔覺得油膩,多咗份清新既感覺,青口肉質新鮮嫩口,不會焗得太乾焗大菇多汁,芝士味香,磨菇厚肉,食一隻都有啲漏蒜蓉大蝦意粉有2隻大蝦,還有大量蒜茸粒,蝦肉都算新鮮彈牙,意粉煮得剛剛好,不會太淋,雖然無醬汁,但味道有濃濃的炒蒜香味芝士焗吞拿魚長通粉整個長通粉覆蓋滿芝士,表面焗至微微金黃色,剛剛好,不要以為焗出來的長通粉會很乾,中間是充滿濃濃的醬汁+滿滿的吞拿魚~好味咖啡沙冰晚上飲咖啡飲品真大膽,就擔心咖啡因的關係會睡不著不過跟好友飯聚,就隨心所慾一下吧~咖啡味濃,榛子味很香,不會是死甜的那種甜度,飲品最上層覆蓋了一層厚忌廉,拌勻一起飲,整
今次咁岩跟朋友經過見到有cafe, 就上去懷緬一番

南瓜湯

焗青口

焗大菇
多汁,芝士味香,磨菇厚肉,食一隻都有啲漏

蒜蓉大蝦意粉

芝士焗吞拿魚長通粉

咖啡沙冰
晚上飲咖啡飲品真大膽,就擔心咖啡因的關係會睡不著
不過跟好友飯聚,就隨心所慾一下吧~
咖啡味濃,榛子味很香,不會是死甜的那種甜度,飲品最上層覆蓋了一層厚忌廉,拌勻一起飲,整杯咖啡沙冰變得非常香滑

2019-12-18