2020-11-05
蕭若元集團嘅旗下餐廳,之前食過時代冰室覺得幾抵食,今次就試下分店比較少嘅Red Rice!餐廳位置比較隱蔽,唔係喺大街,好容易行過咗。入到去店舖都幾大,有少少似飯堂嘅感覺,超闊落!佢哋個menu選擇好多,尤其係飯嘅餐特別多,真係有排揀🤭而且價錢都幾平,係茶餐廳嘅價錢👍🏻我今次叫咗個好似pepper lunch 嘅蔥燒肥牛鐵板飯💁🏻♀️ 同行友人叫咗比較熱門嘅相樸豬扒蔥油飯拼三眼仔煎蛋(無影到🙊),但眼見豬扒超大塊又有三隻蛋,真係幾抵食😎❤️ 蔥燒肥牛鐵板飯 $49塊板夠熱可以整得熟哂啲牛👌🏻肥牛份量ok,有四五條。調味方面味道唔算濃,可能因為照燒汁太少,食到最後唔係好夠味。飯嘅份量算多,食唔哂。好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️(3/5)同行友人對佢個相樸豬扒蔥油飯拼三眼仔煎蛋相當滿意,真係大件夾抵食!如果你喺附近返工又唔知食咩好,嚟呢度實揀到啱心水😂因為齋睇menu都有排你揀!
❤️ 蔥燒肥牛鐵板飯 $49
好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️(3/5)