2015-05-04 220 瀏覽
今日想試下Open Rice評語不錯的比利常餐, 難得老公跟我食午餐山長水遠去到, 點知去到已經執左!! 炎熱下的老公已經炆炆地, 我都唔再執着要食餐好, 隨便入去旁邊的風味園.風味園是一間十分街坊的茶餐廳, 門口有新鮮出爐麵包, 價錢大眾化. 難怪午餐時段, 坐滿客人.午餐一律$38, 有多款中色選擇. 有中湯及飲品, 價錢實惠.剛剛坐在窗邊, 看見放在門外的蛋達, 好吸引~ 最重要是堂食買一送一, 即$2 個, 真係超吸引 ! 可是當日不太肚餓, 唯有留番下次!是日中湯是西洋菜湯, 味道都可以,不太覺有味精. 碗碗都有西洋菜, 正好幫老公降火~茄子班腩炒河$38即叫即炒, 送上時熱辣辣, 賣相對辦. 味道都不錯, 可是河粉粉得不夠分明, 好多都痴在一起, 而且好多河粉都沾不上茨汁.滑蛋叉燒飯$38以為是干身的滑蛋叉燒飯, 送上時才發現是這樣子. 茨汁太多而且浠, 變成湯飯般. 跟預期有些出入.朱古力: 個杯好多跡,影響外觀凍奶茶:味道一般總結:環境迫, 午市多人要搭枱. 食物質素中規中矩, 經濟實惠午餐

剛剛坐在窗邊, 看見放在門外的蛋達, 好吸引~
茄子班腩炒河$38
茄子班腩炒河
滑蛋叉燒飯$38
滑蛋叉燒飯
朱古力: 個杯好多跡,影響外觀
凍奶茶:味道一般

2015-04-29