2017-07-16
今天經過大角咀見到一間招牌吸引餐廳,門外貼有趣味圖案。就入去試下。我入去時正直午飯時間,已坐滿客人。坐位寬敞舒適,光視充足。餐牌款式明確清晰,有好多選擇。除了是日套餐外,還有鐵板飯,蛋包飯,還有兒童餐。適合不同人士選擇。價錢仲好優惠都係40-60多元一客。我選擇了闊佬原條蒲燒鰻魚鐵板飯,只係56元就有原條鰻魚。真係好低食!上枱時鐵板是熱騰騰,燒汁仲起泡泡。一粒粒飯加上嘢味燒汁,都幾好食。鰻魚唔算好肥,但都好新鮮,無骨啖啖魚肉。喜歡食鰻魚嘅我都已足夠。另外朋友選了厚切豬扒拼司華力腸蛋包飯。呢個飯同圖片一樣的,都幾吸睛。味道方面,揭開蛋面下面全是一粒粒飯,因選了茄汁味,所以就每粒飯都紅紅地。炒蛋嫩滑,豬扒可能係厚關係,肉質實左小小,有口感,司華力腸味美。側邊放左小小沙律菜,廚師都幾細心,讓客人除了食肉外還可以食些蔬菜都幾健康。另外飲品方面選擇了凍奶茶,奶茶香滑,甜度適中。
另外飲品方面選擇了凍奶茶,奶茶香滑,甜度適中。