餐廳: 嶺南樓
資訊:

2019-06-08 1947 瀏覽
經濟實惠嶺南樓住咗喺呢度咁耐,都無喺嶺南樓食過飯。今日阿爸過嚟,所以就帶咗佢去嶺南樓飲茶。本身會以為好少人,但見起碼都有六七枱客,以星期六來講,比我想像中多人,始終今日唔係上學日。點左幾個點心同埋一碟菜,質素都OK。炸嘢就唔夠熱,蒸點心就好熱好新鮮。芝士蝦春卷、鹹水角:嚟到嘅時候暖暖地。我初初以為咁小客,應該係即叫即炸,不過應該都唔係啦,味道都OK嘅。蝦腸粉、蝦餃、粉果、蒸土魷:全部熱辣辣,腸粉都幾滑,其他點心都不錯。流沙奶皇包:真係流沙嘅,不過包皮有啲韌,可能係返蒸。三個人食咁多嘢,都係$200,真係非常抵!性價比好高,得閒會再嚟食。
經濟實惠嶺南樓

流沙奶皇包:真係流沙嘅,不過包皮有啲韌,可能係返蒸。