餐廳: 牛涮鍋
資訊:

餐廳: 牛涮鍋
資訊:

2020-06-04 594 瀏覽
今日提早收工行過旺角,正在諗緊食什麼嘅時候,經過MMC,見唔使排隊就入去。由於我唔係太肚餓嘅關係所以我只係選擇咗最平嘅套餐,即係包括豬肉同雞肉,去到門口有個員工探熱同問我選擇什麼湯底,我突然記得我仲有一張會員嘅禮券仲未用 ,所以就問吓佢如果我點算最平嘅套餐有冇得用,店員好耐心嘅解釋只要選擇放題就可以。另外一讚嘅係,店舖提供一張A4size嘅紙,比客人包口罩,店舖中咪姐將紙張做咗一個特別的設計值得加分。其實小小嘅心意客人係會望到的,怪不得呢個品牌越做越多分店。入到去店員好快就拎豬肉同一碟雞肉上嚟,就咁睇啲顏色好新鮮,沒有多餘的脂肪,食落去口感軟軟,可惜豬肉味不足,但係以咁嘅價錢任你食嘅話就10分超值。雞肉方便應該係雞俾肉,就算煮個可都沒有過分鞋口,食落去保持濕潤。由於有會員優惠嘅關係,食任何放題都送一個海鮮拼盤,講真呢啲冰鮮嘅海鮮又點會好食呀,但始終免費嘅關係,始終有就好過冇,其實上枱嘅時候有少少腥味,但食落口就冇咗呢浸氣味,可能湯底我選擇咗壽喜燒嘅關係 ,豉油冚過左佢嘅腥味。最後我食多一個沙律作為完結,其實一個人就咁食一碟豬肉同一份海鮮就已經10分足夠,再加上出邊有無限量嘅蔬菜,正所謂

最後我食多一個沙律作為完結,其實一個人就咁食一碟豬肉同一份海鮮就已經10分足夠,再加上出邊有無限量嘅蔬菜,正所謂多菜少肉,咁樣嘅話就算食多少少都安心一點。

題外話,呢間鋪嘅老細10分好諗頭,識得用政府嘅優惠借力打力,每食$200就送$50,把政府提供補就業嘅優惠全部傳送俾佢嘅客人,雖然或多或少係宣傳嘅因素,但始終對人客係多一個選擇係好事。

2020-06-04
用餐優惠