2023-05-30 36 瀏覽
八番屋位於大埔新達廣場,距離大埔墟港鐵站只需2-3分鐘路程,除咗位置方便外,餐牌選擇多而且價格經濟實惠,可以單點亦有抵食二人餐,我地揀咗有兩個主食、一客串燒盛盒、無酒精特飲同甜品,人均消費都只係$150左右😆串燒盛有4串指定串燒,包括牛柳串、雞翼、雞軟骨、雞腿肉串,完全唔係hea 嘢,食落有碳燒味,好香口而且有肉汁唔會過乾👍🏻最愛雞腿肉串,啖啖肉太滋味😋主食五選二,除咗芝士燒牛肉丼同鰻魚玉子丼要額外加$10,餘下仲有三款拉麵沾麵🍜可以選擇👍🏻雞肉野菜拉麵 (豚雞鹽味)用上雞胸肉片同大量野菜配上豚骨雞白湯,拉麵偏粗掛湯力高,建議可以先食一半再加入七味粉,咁就可以一菜二食😎直源叉燒沾麵份量十足,仲有兩大片肥瘦適中嘅日式叉燒、半隻糖心蛋超吸引🤩,唔好見佢碗湯細細碗咁,其實已經好足夠,而且用上粗拉麵可以掛滿豚骨濃湯😍櫻花🌸福餅一客有四件,細細件和菓子上面仲有鹽漬櫻花,鹹鹹地又可以平衡白豆沙嘅甜味😋二人套餐仲可以揀任選無酒精特飲🤩雜果賓治、水果乳酸梳打麵任選,大大杯透心涼😎