2019-06-17
一場去到微酵烘焙 台灣人氣軟歐店 點可以唔買埋佢地既麵包呢? 佢地仲推出左10款新口味既麵包 我地都買左幾隻番屋企一齊分享🤤我地今次一共買左5款包試👅:1. 香菇麻糬包 形狀係磨菇 好可愛 入面其實係黑芝麻醬加麻糬饀 好香黑芝麻味😋2. 章魚大哥 又係一個造型好可愛既包😍 其實係肉鬆腸仔包 好睇又好食😆3. 朱古力髒髒麵包 呢款係佢地最經典既包 用左70%比利時松露朱古力做朱古力脆皮🍫 有口感之餘麵包又唔會好甜又有香濃既朱古力味 麵包好鬆軟 入面仲有松露朱古力同忌廉芝士 大大隻超好味🤤4. 少女心之戀 超多士多啤梨乾同朱古力粒平均分佈係麵包入面 酸酸甜甜 同麵包好夾好好味🍓5. 雷神朱古力 用比利士朱古力做既麵包加上合桃令口感更豐富 加埋個朱古力菠蘿包皮 脆脆的🌟到飲品方面 我地就揀左1杯台茶18號紅玉拿鐵同埋1杯甜芝士奶蓋墨沏烏龍🤤 18號紅玉係佢地既茶王 茶味香濃 加埋鮮奶好滑唔錯👍🏻 但我們更愛另一杯烏龍茶 芝士奶蓋厚實 味道夠濃而不膩 配上清新既烏龍茶真係好解喝👅🌟
我地今次一共買左5款包試👅:
香菇麻糬包