2017-12-07
放左工後約左朋友去左觀塘買野, 咁岩見到龍城冰室, 餐廳前面見到啲餐牌都幾岩我地胃口就去左食......入到去, 睇MENU見到食物選擇夠哂多! 冰室估唔到連意粉都有, 我就搵左個蒜香菠菜大蝦炒意粉, 有蒜蓉既野都係“我的最愛”, 再點左杯香橙青蘋果梳打, 未試過, 睇下好唔好飲先!我同朋友就開心share左一份避風塘豆腐, 價錢都唔係好貴, 只係$23, 我之前出去食起碼$50, 呢度平好多!先黎既係飲品-香橙青蘋果梳打, 好有夏日感覺, 香橙味比較香濃, 之後就有少少青蘋果既味道, 兩者都幾夾, 成杯梳打都好清新!避風塘豆腐黎到都幾大碟, 我地都忍唔住食左先, 外脆內軟, 雖然係避風塘風味, 但就一d都唔辣, 岩哂我d唔食得辣既人! 豆味好香, 而且好軟滑, 味道好正好惹味! $23又平又正又抵。重頭戲蒜香菠菜大蝦炒意粉, 好大碟, 好足料! 大蝦有兩大隻, 蝦肉爽口結實, 蒜粒、菠菜同洋蔥粒已經均勻咁同意粉撈埋一齊, 口感幾豐富, 而意粉都幾彈牙, 蒜味同菠菜味都幾香, 冰室都可以做到呢個質量真係唔錯!我地兩個都食到飽飽, 價錢唔貴又好味, 下次帶屋企人黎先~
我地兩個都食到飽飽, 價錢唔貴又好味, 下次帶屋企人黎先~