2016-05-09 100 瀏覽
幾個女仔Gathering可以去邊? 有時的確好傷腦筋~今次朋友仔有好介紹~就是去甜品店坐坐~~呢間甜品店真的不錯~無咩人~可能係平日,而且時間尚早~下午6點半左右~~~最岩我地d妹妹仔, 想坐低一路食野一路傾心事間野叫mangochacha, 以為淨係得mango食...原來仲有抹茶~~haha我地叫左芒果茶wow~勁香~未倒出來已經聞到濃濃的芒果香~而味道是淡淡清香的~仲有得refill, So Nice!咁我地不約而同地揀左抹茶系列~~抹茶拿破倫, 配豆腐雪糕以抹茶鮮吉士醬做餡~很香抹茶, 而且很Creamy, 略嫌拿破倫有點硬~所以share 的時候有點難分~但味道是絕對好味的抹茶心太軟, 配豆腐雪糕Oh! no~很正~心太軟的外皮焗得很香脆, 一把它介開~裡面的抹茶醬像流心一樣, 流哂出來~超級正~還有抹茶窩芙, 配豆腐雪糕窩芙的抹茶味很香~而且外脆內軟~加上有紅豆同雪糕~味道都好難唔正~哈哈~重點係佢個份量看似唔多~唔大~但都夠食飽~~haaha~真係唔洗食晚餐~hhaha!!仲有~我地仲叫左杯抹茶雪糕紅豆冰share抹茶同紅豆的比例像是3:1~但佢2個走埋一齊真係pref
幾個女仔Gathering可以去邊?
有時的確好傷腦筋~
今次朋友仔有好介紹~就是去甜品店坐坐~~

最岩我地d妹妹仔, 想坐低一路食野一路傾心事

原來仲有抹茶~~haha

我地叫左芒果茶
wow~勁香~未倒出來已經聞到濃濃的芒果香~

而味道是淡淡清香的~仲有得refill, So Nice!

咁我地不約而同地揀左抹茶系列~~
抹茶拿破倫, 配豆腐雪糕

所以share 的時候有點難分~但味道是絕對好味的

抹茶心太軟, 配豆腐雪糕

Oh! no~很正~心太軟的外皮焗得很香脆,

一把它介開~裡面的抹茶醬像流心一樣, 流哂出來~超級正~
還有抹茶窩芙, 配豆腐雪糕

重點係佢個份量看似唔多~唔大~

但都夠食飽~~haaha~真係唔洗食晚餐~hhaha!!

仲有~我地仲叫左杯抹茶雪糕紅豆冰share

抹茶同紅豆的比例像是3:1~

但佢2個走埋一齊真係prefer match!! 加埋雪糕, 真是透心涼~

好快就比我地K.O左! yum yum!!!