2016-10-27 363 瀏覽
一講海港城最出名綠茶,我諗大部份人都會諗起呢一間嘅雪糕同大判燒。其實佢哋開咗好耐啦,都食過無數次。一心癮起呢就會去食。今日行行吓,對腳又自動走埋去。一向都只係食綠茶或者扭紋嘅今日見到又Hallowed special芝麻味但係我唔識芝麻嘅,同埋行到埋去有個啱啱買咗嘅顧客一擰轉面,我見到果pat芝麻醬流緊落黎好核突😅即刻轉食培茶綠茶扭紋雪糕算喇🙄但我朋友就仲想食個芝麻大判燒,我好驚佢一咬落去啲黑芝麻流心咇晒出黎⋯諗清楚一陣間去食好野喎,成口黑色會好失禮。佢猶豫之際去俾錢,原來賣晒好嘢😂個買嘢嘅姐姐好細心咁介紹,原來我哋咁樣可以叫餐仲可以慳返啲錢,真係好喇😁咁都係食呢個綠茶紅豆大判😛培茶雪糕完全俾綠茶雪糕嘅味道蓋過晒,當然兩邊味嘅雪糕都係好滑既呵呵,好大杯,不過易溶左咁多既😅商場唔熱都係咁漏,可能太好賣未打得起🙄綠茶拜拜玩笑呢就其實我個人覺得個皮有啲厚,第一啖係食唔到紅豆餡嘅,淨係食到面頭嗰浸皮,冇味嘅⋯⋯要第二啖紅豆餡帶返出啲味,中間實淨冇偷工減料。
培茶綠茶雪糕綠茶大判燒
2016-10-25