2022-09-10
綠野仙蹤上個星期已經同屋企人食完中秋節飯, 今日每個人都有自己活動, 只剩我倆🙍🏻♂️🙍🏻♀️孤獨老人, 唯有出去尖沙咀圍行下, 影下相📸, 再係尖沙咀食埋飯先返屋企! 呢間位於柯士甸路街頭嘅酒吧餐廳, 地方都算僻, 但寧靜! 舖面唔算大, 但裝修好特別, 好似入咗個花園咁, 門口隔離會見到有個吧檯, 開咗個大窗向街, 感覺好chill! Garlic Bread - $68呢個蒜蓉包好特別, 佢唔係一片片焗好嘅蒜蓉包。而係一件件嘅焗過嘅香草包🥖, 另外有半個焗熟嘅蒜頭。 將熟嘅蒜頭夾起香草包入面食, 另有一番風味! 😋Fluorescent Squid Okizuke - $88螢光魷🦑魚沙律🥗, 呢個真係少見! 魷魚細細隻都算幾新鮮, 食落有少少似生蠔嘅味道, 都唔錯! Thai minced pork with lettuce - $108餐廳都有好多主打泰式食品, 泰式生菜包係其中之一! 呢啲泰式生菜包非常之大碟, 豬肉碎有香料, 香葉, 洋蔥炒, 惹味! 👍🏻Organic premium American Rib Eye - $368呢個有機優質美國肉眼扒真係今晚最正
Garlic Bread - $68
呢個有機優質美國肉眼扒真係今晚最正, 完全唔會輸蝕於扒房嘅牛扒🥩 有啲沙律菜🥗配上黑醋汁, 仲有少少翠玉瓜做配菜🥒, 牛扒大大塊, 煎到五至六成熟, 牛肉味香濃肉質又夠嫩, 非常之juicy。 唔使配任何黑椒汁, 蒜蓉汁, 只有海鹽同芥末都已經非常之惹味!
#hkfoodie#hkfood#gardenbarandrestaurant#尖沙咀#tsimshatsui#酒吧餐廳#西式#尖沙咀美食#香港美食#食好西#香港打卡