2019-05-21
2032 瀏覽
近期網上熱推一間好靚既維多利亞風餐廳,主打食High Tea,簡直少女心大爆發。今次決定晚上時間先過黎,享受一晚浪漫既燭光晚餐 ~餐廳裝修為其中重點,環境非常優雅。以維多利亞風格連貫設計,睇得出落左好多心思去佈置。天花上搭配水晶燈飾、窗邊有蕾絲窗紗、牆上有彩花壁紙同油畫。另外用上精緻瓷器,各方面配搭都幾好。門口位置仲提供左唔同頭飾同帽俾客人影相用,戴住黎食飯假裝一下做貴族哈哈!______________________________Dinner Set🔸 是日餐湯 + 麵包籃南瓜忌廉湯,南瓜味重,又甜又香滑 ,厚度適中。配上軟綿綿既麵包,係唔錯既Starter。🔸 慢煮西班牙栗飼豬鞍 配 青蘋果沙律,焦糖蘋果醬豬鞍有成隻手掌咁大塊,表面燒至全熟,微微帶焦。落刀時感覺肉質厚實,但入口時有咬口得黎又不失嫩滑。無筋,脂肪含量低。 沾上焦糖蘋果醬,甜甜酸酸,幾開胃。配菜十分豐富,有翠肉瓜、薯仔、茄子同青蘋果沙律。🔸 黑松露牛肝菌野菌意大利飯 黑松露香氣四溢,配上牛肝菌簡直係perfect match。飯上面加上少少芝士碎,食落更香。意大利飯口感軟腍,黏黏的不錯。 🔸 每日精選甜品當我以
Dinner Set
🔸 是日餐湯 + 麵包籃
🔸 慢煮西班牙栗飼豬鞍 配 青蘋果沙律,焦糖蘋果醬
🔸 黑松露牛肝菌野菌意大利飯
🔸 每日精選甜品
當我以為係一件蛋糕之制,無諗過會係一個甜品拼盤!好Surprise!拼盤總共有3款甜品,各2件。包括:伯爵茶戚風蛋糕、朱古力抹茶奶凍、藍莓撻。個人最喜歡伯爵茶戚風蛋糕,茶味香濃,蛋糕又鬆又軟綿,配上適量奶油係面,正!
🔸 蜜桃紅茶
🔸 維多利亞玫瑰花茶
飲品方便有唔同味道花茶提供。 蜜桃同維多利亞玫瑰依兩款口味都清香帶甜,可以緩和返以上食過既甜品。花茶夠大壺,有小蠟燭台熱住,可以保持住溫度,貼心位值得一讚。
by VIN
環境分數: 8.5/10