2023-09-22 4387 瀏覽
ℬ𝑜𝑜𝓀𝓂𝒶𝓇𝓀咗好一段時間嘅餐廳,終於同朋友去到🥰可以望住維港景色一路嘆下午茶,服務亦好好👍🏼重點系有啲鹹點同甜點系可以𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁🤩員工會推住架車逐枱客人問想𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁邊啲野食,我同朋友就好貪心,𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁咗兩輪,仲要小朋友才會選擇我們全都要🤣🤣✿ 𝒯𝒽𝓇𝑒𝑒 ℒ𝒶𝓎𝑒𝓇𝑒𝒹 𝒯𝑒𝒶 𝒮𝑒𝓉 $598 𝒻𝑜𝓇 𝓉𝓌𝑜~ 𝒮𝒶𝓋𝑜𝓊𝓇𝓎 𝒞𝒶𝓃𝒶𝓅é𝓈 ~⭐️龍蝦雜果沙律真系成舊龍蝦肉🦞連埋雜果沙律食幾開胃😊⭐香脆鵝肝多士配無花果醬食材高級,鵝肝本身油脂豐富亦較容易比人感覺生膩,搭配甜嘅無花果醬既新穎又能減低油膩感。⭐️焗酥皮雞肉批(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)雞批好好味😋雞肉磨成蓉後好滑,雞批牛油味香濃,我同朋友都好中意🧡🧡⭐️蟹肉蟹子三文治(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)蟹肉幾新鮮,同埋蟹子亦吾少🦀海鮮喺下午茶黎講會幾加分呀。⭐️ 水蜜桃大蝦多士(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)大蝦爽口彈牙🦐加埋香甜水蜜桃🍑同埋脆卜卜嘅多士成個組合好正。~ 𝒞𝓇𝑒𝒶𝓉𝒾𝓋𝑒 𝒮𝓌𝑒𝑒𝓉𝓈 ~⭐️ 紅桑子慕斯蛋糕配藍莓餡呢款外型好可愛,諗起明治戈粒士多啤梨朱古力🍓質感滑溜,裡面藍莓味又幾重🩷

~ 𝒮𝒶𝓋𝑜𝓊𝓇𝓎 𝒞𝒶𝓃𝒶𝓅é𝓈 ~

⭐️龍蝦雜果沙律
真系成舊龍蝦肉🦞連埋雜果沙律食幾開胃😊

⭐香脆鵝肝多士配無花果醬

⭐️焗酥皮雞肉批(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)

⭐️蟹肉蟹子三文治(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
蟹肉幾新鮮,同埋蟹子亦吾少🦀海鮮喺下午茶黎講會幾加分呀。

⭐️ 水蜜桃大蝦多士(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)

~ 𝒞𝓇𝑒𝒶𝓉𝒾𝓋𝑒 𝒮𝓌𝑒𝑒𝓉𝓈 ~

⭐️ 紅桑子慕斯蛋糕配藍莓餡

⭐️新鮮水果撻配雲呢拿吉士 (𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
水果撻有紅莓、菠蘿🍍紅肉火龍果,果撻餅皮香脆,配雲呢拿吉士味道亦不錯。

⭐日式綠茶布朗尼 (𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
開頭食又吾覺好濃綠茶味,佢似系綠茶蓉多過綠茶布朗尼,食食吓綠茶味幾濃💚裡面有核桃塊增加口感。

⭐️ 英式提子鬆餅配鮮忌廉及果醬 (𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
估吾到𝓈𝒸𝑜𝓃𝑒都可以𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁😍做到鬆軟而且牛油味香濃,鮮忌廉打發得細滑🤍果醬同𝓈𝒸𝑜𝓃𝑒配搭亦好好。
2023-08-27