2019-04-10 1665 瀏覽
朋友用THE CLUB換左個韓風BBQ二人餐,有沙律、5款肉類、煎餅、生菜及飲品,都幾豐富架。先上前菜,都有5款之多,一般都只有1-2款,個人喜歡泡菜同椰菜,兩款都夠爽脆,前者微辣較酸,後者清爽消膩,朋友就鍾意大豆芽菜,味道都好好,仲有麻油香。芥末沙律有大量切到幼細的蔬菜,口感幾好,仲幾重芥末味,味道清新開胃。大虎蝦2隻都超大隻,肉質都好爽彈,不過就無咩蝦味,有好重蒜味都OK醬燒韓風牛肉大約有4塊,偏薄身,可能快熟D,但醃到d肉梅哂,麻麻地,食完好口乾。蜜味鴨胸肉質幾嫩,仲燒到好香好惹味。不過汁燒雞翼就估唔到係煮熟左再俾客人燒,係好似鹵水雞翼再自己燒燒個皮至香脆,但會過熟同埋只係皮香肉不香。烤五花腩肉就大讚,好新鮮好嫩,燒完有肉汁,油脂燒哂出黎,香而不膩,用黎夾生菜加泡菜都好好味。海鮮煎蔥餅好大個,薄得黎都幾足料,有好多蔥幾香口,味道唔會太咸,食完都幾飽。韓國鮮生菜,乾淨、新鮮、爽脆,見佢MENU話配鴨胸,我比較鍾意玩豬肉,不過點夾都得。啤酒/汽水,有韓國啤酒,仲有梨汁、青提汁、有氣礦泉水等等。總括來說,餐廳的位置很好,環境好可望維港景,又係中心位置交通方便,而餐廳內的格局都不錯,樓底
蜜味鴨胸肉質幾嫩,仲燒到好香好惹味。
啤酒/汽水,有韓國啤酒,仲有梨汁、青提汁、有氣礦泉水等等。

總括來說,餐廳的位置很好,環境好可望維港景,又係中心位置交通方便,而餐廳內的格局都不錯,樓底高韓燒抽氣都足夠,食完唔會一身味。食物質素反而一般,有好有差但都OK既。服務也是一般,可能我地用分換套餐,覺得呢度比較適合遊客。
2019-04-05
用餐優惠