餐廳: Eaaat.here
資訊:

幾日復活節假期過咗之後,人總係特別沮喪,下一個咁長嘅假期就要等到聖誕節,日日返工放工嘅生活,唯一能夠令到我鼓舞嘅,就係收工用工資黎食返餐好西,美食當前總能夠提醒我,生活仍然係美好嘅😌。-呢間位於大角咀嘅西餐廳,之前見到網紅miss hunny都去過😛,望落裝修型格中帶點摩登,空間感好大,放工就過嚟拜訪一下。-「刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁$108」🦐大大隻爽口嘅刺身蝦,配上辣辣地、甜甜地又酸酸地嘅香辣紫蘇青檸汁,配搭非常新奇,貌相亦吸睛,食落冰凍清新,感覺係泰式同西式之間,幾特別,睇得出廚師嘅用心調配。-「西班牙乳豬半份$280」🐷烤得極致香脆嘅外皮,一碰到牙齒尖,就係口中瞬間裂成兩半,皮下嘅係一層極薄嘅肥膏,為乳豬帶黎肉脂味嘅同時,又不會過於油膩,而豬肉部分則濕潤彈牙,肉味突出,加埋自家秘製嘅番茄汁,整個味道,平衡得恰到好處,唔太鹹又唔太淡。-「士多啤梨蘋果金寶伴雪糕$108」大大個甜筒倒插喺蘋果金寶pie🥧上面,非常iGable,打完卡影完相之後,店員就會幫忙將雪糕擊碎,當威化甜筒嘅碎碎、雲呢拿雪糕同蘋果金寶pie攪拌埋一齊之後,入口凍熱參半,邪惡得令人不能自拔,另外亦食到提子乾、士多啤

刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁$108」🦐

「西班牙乳豬半份$280」🐷

「士多啤梨蘋果金寶伴雪糕$108」
大大個甜筒倒插喺蘋果金寶pie🥧上面,非常iGable,打完卡影完相之後,店員就會幫忙將雪糕擊碎,當威化甜筒嘅碎碎、雲呢拿雪糕同蘋果金寶pie攪拌埋一齊之後,入口凍熱參半,邪惡得令人不能自拔,另外亦食到提子乾、士多啤梨肉同蘋果片等,幾足料。🍓

-----
👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻