2023-11-01
一睇就覺得呢間店好適合影美美的相,啲甜品又好吸睛,週末嚟坐下chill下就啱晒。佢主要以甜品為主,有少量咸點,點咗一個忌廉雞肉意粉,是女士輕盈食量的份量,好creamy,整體味道不錯,好快就清咗。之後主力食甜品,叫咗清新柚子巴斯克芝士蛋糕、提拉米蘇杯,同埋一定要食嘅焦糖蘋果配伯爵茶忌廉法式千層酥。巴斯克蛋糕滿滿嘅柚子味,中和咗芝士蛋糕嘅甜膩感,質地軟滑,半溶嘅芝士好香,小小一個啱啱好食得晒。提拉米蘇杯賣相高級精緻,好香濃嘅咖啡香味,層次分明,一匙羹到底可以食到不同口感,帶點濕潤而又不會過濕,不會太甜,味道均勻。最後重點梗係法式千層酥,叫咗焦糖蘋果配伯爵茶忌廉,千層酥一切落去唔會散晒,仍然係完整一塊,一切感覺到非常之脆,酥皮做得好出色。焦糖蘋果好香而蘋果味又唔會被掩蓋,伯爵茶忌廉有淡淡茶香,配埋千層酥一齊食真係食極唔停口。另外都點咗2杯飲品,iced lotus latte 同埋 lychee pink rose,2杯都好靚,味道都唔錯。呢間甜品店啱晒女士們影相打卡再傾偈。
呢間甜品店啱晒女士們影相打卡再傾偈。