2023-01-06
我不嬲都有睇開youtube,微辣更加係好早已經追開,但係一直都冇咩機會過嚟試下, 咁啱黎開沙田,一於過嚟試一試佢。一入到嚟睇個名,呢排真係食大排檔嘢,但係睇下啲菜名,又非常之得意,呢度嘅餐單,係用咗微辣嘅演員重新命名,例如係yelo咖哩炒蟹,或者係何伯爆屎渠😂😂😂講返嘢食嗰邊先,我覺得食物嘅水準係有驚喜,本來以為呢啲嘅網紅店,通常淨係得個樣,實際食落去又唔差,甚至乎可以話幾抵食。我哋叫咗四樣嘢,第一樣係咪走雞。雞係用荷葉呢包住焗,所以雞有淡淡嘅荷葉味,另外雖然係類似豉油雞,但係又唔會太鹹,雞入面仲包咗唔同嘅配料👍👍👍 我哋試咗呢度嘅蝦多士,呢度嘅蝦多士係用蟹膏喺上面,除咗蟹膏仲有少少蟹子添,所以鮮味好濃,塊多士就唔會太油,都算唔錯再者,叫咗發記大香腸,唔知發哥係咪都鍾意食呢樣呢🤣 一上枱真係好大碌,餐廳係原條上,所以真係幾震撼下,味道都唔差,係類似台灣腸嘅味道。最後我哋叫咗個通菜清一清腸胃, 雖然係腐乳炒嘅,但係都唔會太鹹,而且份量都幾多👍