2024-02-05
一有新商場開幕當然要去吓湊熱鬧啦😆😆Airside入面餐廳嘅選擇好多,但係我同朋友不約而同被依間日式茶室的抹茶味吸引。柚子胡椒豚肉烏冬 🐷🐷 $98果日天氣凍凍地,我地就揀咗個有湯嘅烏冬。味道俾想像中清新,有淡淡嘅柚子味,反而胡椒味就唔係太出。海老蕃茄豆乳烏冬 🦐🦐 $128如果想食濃味少少嘅烏冬,海老蕃茄豆乳烏冬絕對值得推介。一食入口就食到好濃蝦嘅鮮味同蕃茄味,仲有好多隻蝦,絕對好足料。抹茶蕨餅芭菲 🍵🍨 $88抹茶甜品一定係定食item👍🏻👍🏻👍🏻 抹茶味十足,已經係無得輸。就連蕨餅都俾到我地驚喜。係香港好少可以食到好食嘅蕨餅,但係依間嘅蕨餅凍左都仲可以煙煙韌韌,必推🤩🤩黑芝麻白玉芭菲 🫖🍨 $88估唔到依間以抹茶為主嘅茶室,其他甜品都一樣出色。芭菲頂嘅黑芝麻雪糕嘅芝麻味好香好濃,中間配埋脆脆嘅粟米片,再配埋底層嘅芝麻啫喱,一啖滿足三種唔同口感😋😋🍵🍵🥛🥛抹茶牛奶白玉 焙茶牛奶白玉
柚子胡椒豚肉烏冬 🐷🐷 $98
海老蕃茄豆乳烏冬 🦐🦐 $128