2019-07-18 813 瀏覽
呢輪晚晚OT, 難得有日準時收工,即約Best friend食飯,飲野,吹水。黎到呢間位於尖沙咀嘅DK Bar& Restaurant,門口有個好靚嘅霓虹燈牌推門入去, 餐廳正中間有張桌球枱同其他酒吧玩樂設備,再向前望就會見到調酒bar,架上面擺滿左各式各類嘅酒。每張枱上面都放左一杯蝦條就算唔叫嘢食, 齋叫嘢飲, 傾計果陣,都可以有D蝦條過下口癮。我同朋友叫左一客安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條, 一份蜜糖香辣雞翼同一份韓式燒魷魚。另外仲一人嗌左一杯無酒精特飲Ruby Red同Strawberry Paradise我地一邊食住蝦條, 一邊吹水,好快, 熱辣辣嘅食物就送到了,蜜糖雞翼甜中帶辣嘅口感, 香嫩嘅雞肉仲會出煙證明一整好就即刻送上,絕無耽誤。一人一個迷你漢堡份量剛剛好, 雖然迷你, 但用料十足,安格斯牛肉肉味濃郁, 十足飽肚,薯條亦係新鮮焗好, 配上車打芝士同黑松露, 又香又脆。韓式燒魷魚附有豉油及wasabi當醬汁,我本人不太喜好wasabi就問侍應小姐拎左碟沙律醬, 都非常惹味。飲品方面, Ruby Red係由士多啤梨蘋果橙以及檸檬和少許薑汁調制而成;Strawberr
呢輪晚晚OT, 難得有日準時收工,
即約Best friend食飯,飲野,吹水。
黎到呢間位於尖沙咀嘅DK Bar& Restaurant,
門口有個好靚嘅霓虹燈牌
推門入去, 餐廳正中間有張桌球枱同其他酒吧玩樂設備,
再向前望就會見到調酒bar,架上面擺滿左各式各類嘅酒。
每張枱上面都放左一杯蝦條
我地一邊食住蝦條, 一邊吹水,
好快, 熱辣辣嘅食物就送到了,
蜜糖雞翼甜中帶辣嘅口感, 香嫩嘅雞肉仲會出煙
證明一整好就即刻送上,絕無耽誤。
一人一個迷你漢堡份量剛剛好, 雖然迷你, 但用料十足,
安格斯牛肉肉味濃郁, 十足飽肚,
薯條亦係新鮮焗好, 配上車打芝士同黑松露, 又香又脆。
韓式燒魷魚附有豉油及wasabi當醬汁,
飲品方面, Ruby Red係由士多啤梨蘋果橙以及檸檬和少許薑汁調制而成;Strawberry Paradise則由士多啤梨加椰子及檸檬汁調制而成
兩杯飲品都酸酸甜甜, 非常醒胃。
此外, 餐廳仲設有VIP房, 可容納10-12人
想有個私人空間同朋友唱K吹水狂歡, 不妨考慮下。
Ruby Red
蜜糖香辣雞翼