小店位於旺角呢個鬧市,入面有10-20個位,為繁忙嘅我地按一下暫停鍵去休息一下。如果想坐得比較耐,個人會建議坐唔係望街嘅位,因為有人望住食嘢始終有啲奇怪。————————————————🥚 Egg benedict (with Salmon), $78(3/5)店舖用左loaf 切出嚟嘅 sour dough bread代替傳統嘅English muffin 做底,面頭加左煙三文魚、水波蛋同燒過嘅荷蘭醬。Sour dough bread 食落比一般 English muffin 為硬同有少少酸味,雖然比一般English muffin難切,但能為egg benedict 增添口感同令其他嘢食落冇咁滯。水波蛋一隻偏水,一隻就正常。不過荷蘭醬太少同味道不足,令到感覺唔似食緊egg benedict。☕️ Charcoal Latte, $38(3.5/5)呢杯係加左黑炭粉嘅latte,令到成杯咖啡變左黑色,。不過對本身咖啡味道冇影響,只會多左一啲一粒粒嘅感覺,整體味道正常。

————————————————

☕️ Charcoal Latte, $38(3.5/5)