2016-12-20
相機食先嘅朋友有福了,因為呢度的確每個角落都影到靚相,所謂嘅偽文青相,當然啦,佢受驚迎程度非一般,影唔到都冇辦法。黎過呢度唔止一次,呢篇係集中一齊寫。其實你話係咪裝飾得好靚,我又唔覺,甚至有多少亂亂地。不過可能啲偽文青就係鐘意呢種亂中有序啦。基本上每次黎,唔同時間黎都係要等位,等位…都無奈架,因為呢度冇限時嘛,等幾耐 who knows?點餐處有自助水吧,等位期間都可以飲。呢度食物、飲品選擇唔算多,不過:冇限時冇最低消費所以唔知等位要幾耐(咁樣講到明,你真係要傾下計坐下,都唔需要唔好意思…)黎過呢度好幾次,都真係覺得好悠閒,係真係hea到嘅地方,因為唔會有人催催貢。其實講真吖,你話冇最低消費啫,唔通我真係兩個人叫杯野飲坐幾粒鐘咩不失為一個策略,起碼呢度坐無虛席~櫻花水信玄餅💲48影相就一流,味道……就一般事實上味道係淡淡的、怪怪的雪山多士大量cream出沒 注意,味道好一般,好膩呀…有機會會試香蕉焦糖多士。豆腐芝士蛋糕 芝士味係好淡好淡,豆腐味都幾香,但都係清淡野(有啲人會覺得冇味) 撈d殼物食會香d。男朋友好少咁鐘意一個地方,有時想hea下的確幾舒服,而且佢特別鐘意呢度嘅玫瑰桂花烏龍
玫瑰桂花烏龍茶 $48佢好少飲d咁女性化 飲品,多數飲汽水奶茶
我地都覺得飲過幾間唔同嘅食肆沖嘅玫瑰花茶,以呢度嘅味道最濃最香最甜,男朋友係特別鐘意陣桂花味。我嘅青蘋果烏龍茶就茶味比較重,果味比較弱~ 其實呢度嘅飲品、食物定價真係唔平,所以話不妨配合下,慢慢hea 黎過幾次,冇覺得服務有特別好,或者特別差。(FYI 我幾次都坐坐3樓)