2021-01-21 1516 瀏覽
今日行開中環果一頭,食完午餐飽飽地,但又想飲少少野。於是就上OpenRice搵吓附近有咩咖啡室。搵到呢間,個個都話幾好飲,於是我就抱着好奇嘅心態去試一試。行到去門口,見到簡樸嘅裝修,隱約感受到佢散發嘅內在美。無一件過份雍容華貴,俗氣嘅擺設🤩🤩入到去坐低咗之後,就見到佢嘅餐牌只有寥寥可數嘅咖啡俾我哋選擇,證明佢哋對自己做嘅咖啡好有信心!👍🏼 咁我本身唔係一個飲開咖啡嘅人,所以去咗櫃檯問佢哋意見。佢哋就每一樣嘢飲都介紹一次,仲根據我嘅口味同埋接受程度,就介紹咗一杯叫Flat White既咖啡☕️嚟到之後,發覺佢上面有最經典嘅拉花圖案,雖然佢唔係咩複雜嘅圖案,但係一個成功嘅咖啡師傅,基本功又點會少得呢?👍🏼👍🏼細細一啖,飲到飲到淡淡嘅奶味配上咖啡味,二合為一。咖啡嘅味道香醇,並非一般茶餐廳沖出嚟嘅咖啡!🤤而且杯新又有清淡嘅圖案,襯托出高尚嘅格調。絕對係煩囂鬧市中嘅綠洲!🥰

Flat  White  Coffee

2021-01-17