2015-05-19
同公主喺旺角睇《復仇者聯盟》睇咗差唔多兩個半鐘,我都要為自己個肚復仇一吓!由朗豪坊行落油麻地,砵蘭街不知不覺由紅燈區變成一條食街!同得公主食飯,唔食浪漫西餐,佢又點肯放過我呢?好彩,由朗豪坊行落嚟,不倒十分鐘左右,遇見一間西餐廳!依家小店,環境浪費,裝修佈置都幾有心思,公主都話幾吸引!我自己覺得最吸引喺門口棵聖誕樹,雖然同節日無關,但都幾有藝術感!近來公主鐘意食蠔,咁啱又買五送一,就咗佢哋兩種主打生蠔《Noimoutier》同《Carlingford》!聽返待應哥哥講《Noimoutier》原來攞咗《2015 法國金蠔獎》!嘩,我同公主都冇諗過可以喺砵蘭街依頭嘅小店可以食到咁豪嘅生蠔!除咗因為海水較鹹外,蠔身都比較鹹而味濃,爽口又富有口感!第二種喜出望外嘅喺《Carlingford》來自愛爾蘭,相對較長身,較淡身同嫩身!兩種提供嘅生蠔我都鐘意,但較欣賞《Noimoutier》!享用完咁豐富嘅生蠔餐外,都喺時候入正餐!我哋兩個人叫咗個《二人晚市套餐》,其實我個人建議叫《二人浪漫套餐》,咁會比較立適合!不過名稱嘅嘢都唔重要,最重要啲嘢好食!前菜我哋選擇咗《青蘋果鵝肝多士》同《巴馬火腿哈蜜瓜
由朗豪坊行落油麻地,砵蘭街不知不覺由紅燈區變成一條食街!同得公主食飯,唔食浪漫西餐,佢又點肯放過我呢?好彩,由朗豪坊行落嚟,不倒十分鐘左右,遇見一間西餐廳! 依家小店,環境浪費,裝修佈置都幾有心思,公主都話幾吸引!我自己覺得最吸引喺門口棵聖誕樹,雖然同節日無關,但都幾有藝術感!
前菜我哋選擇咗《青蘋果鵝肝多士》同《巴馬火腿哈蜜瓜》!
雖然出品無咩巧奪天工功的擺設伴碟,但從品質的水準上可見師傅有一定嘅堅持同理念!無奈喺地理環境所限,出品同成本必須平衡,迎合食客味道需求,先可以喺旺角區依個租金高企嘅地方先生存!
依餐 total 636蚊,每人平均 320蚊!都叫合理抵食!