2016-11-28 5557 瀏覽
生日就是食好野既藉口:P原來都有成兩三年冇食過放題,就同好友去食:)餐廳環境走日本風,坐位好寬闊,值得一讚!就算一大伙人都唔會好迫,所以都見到幾多人係度ReU。欣賞刺身係厚切,唔係孤寒一粒粒咁。刺身好大件,最高質是三文魚、油甘魚、帶子馬刀貝。三文魚厚切肥美;油甘魚部位、色澤都好靚,肉質厚實;馬刀貝爽口鮮甜;帶子唔算好大粒,但都好鮮甜。吞拿魚、蝦同蟹腳則中規中矩,味道不算太突出,蟹腳味道微鹹。好少放題有得食生蠔,我地一人叫一件試下,是令人出乎預料的新鮮、肥美!海水味相對淡,但味道鮮甜。見到其他客人都有叫,而質素都係好好。👍🏻👍🏻👍🏻特別一讚係店鋪d串燒,絕對唔會因爲專注刺身而hea,豚肉、牛肉(安格斯一口牛柳粒)都好香口juicy !(唔記得影)牛柳粒是5成熟👍🏻👍🏻店鋪的食物款式好多,而且幾獨有。炸orea(名叫酥炸蛀牙餅)真係第一次係放題有得食,熱熱脆脆的,配上微溶的忌廉,好味過普通一塊oreo好多!XD海鮮忌廉湯好足料,有蝦、蜆、青口等,稀稠度剛好,味道鮮甜有奶香。燉湯係食到一半時送既,每枱一盅。好有氣,感覺好滋補😀材料有粟米、紅蘿蔔、眉豆等等,幾足料!食生冷野,飲一盅熱湯,感覺特
生日就是食好野既藉口:P
原來都有成兩三年冇食過放題
就同好友去食:)

吞拿魚、蝦同蟹腳則中規中矩,味道不算太突出,蟹腳味道微鹹。
海鮮忌廉湯
好足料,有蝦、蜆、青口等,稀稠度剛好,味道鮮甜有奶香。
燉湯係食到一半時送既,每枱一盅。好有氣,感覺好滋補😀
材料有粟米、紅蘿蔔、眉豆等等,幾足料!食生冷野,飲一盅熱湯,感覺特別舒服。
臨走又會送法式燉蛋,每枱一份
香滑有蛋香、朋友覺得好好食,如果有焦糖就更完美!XD
食到一半餐廳無啦啦熄燈播日文生日歌,仲有煙花蛋糕,場面好好笑!(要訂位時講埋,都幾有驚喜
!)
總結餐廳環境舒適,食物款式同質素好,侍應態度友善,沒有漏單

$298算係抵食,同埋唔難回本
慶祝紀念