2009-07-08
延遲慶祝父親節,極力推介家人到此試菜,一行15人當日6:30pm食飯,選既菜單係$1588金裝虎蝦宴(星期一至日都係呢個價)既一圍飯錦繡六福大併盤:叉燒係半肥瘦,好味!其他海哲、燒鵝、牛展、燒肉同雞,水準都不賴畔塘花枝珊瑚:材料有蓮藕、豆、珊瑚蚌,落既味精極少,夠清淡脆奶併金絲蝦卷:脆奶用春卷皮包,奶香濃不過就嫌油左少少。金絲蝦卷蝦可以再多d,仲 有粉絲同菜,好脆口。頭抽煎澳洲大虎蝦(12隻):汁調較得好,好惹味,蝦可以再大隻d仲好紅燒鮑參肚翅:用料好過好多大酒樓,絕對唔馬虎!有參絲、仿翅、真翅、肉絲、冬菇絲,係我食過平價圍菜裡面做得最好飲既一家。碧綠花膠筒玉掌:西蘭花圖邊,花膠雖然唔係最靚,但都發得好軟淋同入味清蒸大海班:size大條,似$2000-3000飯局既魚,蒸出來熟度剛剛好,成條魚係尾二先上,但都可以食晒(多數都食剩仲要強行食0個隻),簡直不敢相信蒸方利:有優惠劵送既,古法蒸有肉絲同冬菇絲係魚面,大條又好味,肉夠嫩蒜香一品燒雞:極力推介,又係清碟既一味餸,即席炸,上檯時皮脆肉嫩,唔太咸無乜肥膏,家人一邊食一邊讚,食到個個咀舐舐荷葉飯:一般地魚炆依面:唔太咸又唔油,可能無用
畔塘花枝珊瑚:材料有蓮藕、豆、珊瑚蚌,落既味精極少,夠清淡
荷葉飯:一般
地魚炆依面:唔太咸又唔油,可能無用味精,用上湯去煮,又係食清晒,勁!
最後要壽包:包鬆軟彈牙,蓮茸清香滑溜,係家人又一次不斷讚既食物
糖水任食:今次得紅豆同綠豆沙,家人期望食蕃薯糖水,但無,不過佢地都話糖水好味
食完之後,家人話抵食又好食,下次可以再去過!
我同家人經常出來酒樓食飯,都未試過一間酒樓可以比佢地由頭讚落尾,呢間係第一間
直頭係物超所值呀!
如果大家想入廳房食,就唔係收$1588,而係$1988,記住啦